Skoletid og aktiviteter

Udeområder

Bakkedal er et naturområde med bålplads, bakker og gode gemmesteder. Legepladsen med klatrestativer, gynger, rutsjebaner, boldbane, Mooncars og rulleskøjter.

Stillinge strand og Bildsø skov er også udflugtsmål vi kan nå til via bus. Der laves en aktivitetsoversigt over de forskellige dage, så børn og forældre kan følge med i hvad der foregår i SFO’en de enkelte dage.

Aktiviteter

Aktiviteterne i SFO’en er mange – der kan vælges mellem diverse brætspil, pc-spil og Playstations spil. Der er forskellige byggesæt, såsom LEGO, brainbox, Meccano m.m. Af andre aktiviteter kan nævnes værksted og bagning. Der er masser er kreative ting til at tegne og male med, lige som der også er sækkestole hvis eleven har mest lyst til at slappe af med en god bog.

Som udgangspunkt vil vi forsøge at gå på sportspladsen i sommerhalvåret, hvor vi spiller rundbold, fodbold, stikbold og lignende.

Skoletid

Undervisningen tager udgangspunkt i folkeskolens almindelige fag, hvor vi arbejder ud fra den enkelte elevs evner, forudsætninger og styrkesider. Der arbejdes frem imod at eleverne går til afgangsprøve i så mange fag som muligt efter 9.kl. Ligesom eleverne skal deltage ved De Nationale Test og almindelige dansk - og matematik test.

I løbet af et skoleår, beslutter hver klasse, et antal emneuger (fagdage), hvor der arbejdes uden for det almindelige skema.

Der er flere traditioner i årets løb, bl.a. deltager vi i Stillinge skoles skolefest og forskellige idrætsdage, holder vores egen sommerfest og tager på en årlig lejrtur. Gennemgående for alle vores aktiviteter er, at vi stræber efter at give eleverne optimale vilkår for at udvikle deres sociale evner.

For at hjælpe eleverne til at strukturere og overskue deres dag, startes der op med en fælles gennemgang af dagen – dette kalder vi samling.

For nogen er det nok at læse skemaet fælles igennem og tale om evt. ændringer, mens det for andre er nødvendigt at lægge skemaet med board marker brikker.

Ved samlingen vælges evt. også hvad der skal laves i pauser og frikvarter, så hele dagen frem til SFO-tid er struktureret. På denne måde har eleven mulighed for at søge hjælp på sit skema, hvis dagen virker uoverskuelig.

Siden er sidst opdateret 17. august 2020